Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου


       Για να δούμε τα βιβλία που ξεχωρίσανε αυτή την εβδομάδα από τους μικρούς μας φίλους!!!

                                                                     ΑΝΤΩΝΗΣ:

ΚΩΣΤΗΣ:


ΜΑΝΟΣ ΚΕΥΓΑΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ:

ΙΩΑΝΝΑ:

ΕΥΑ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ:

ΝΙΚΟΛΑΣ:

XΡΥΣΗ:

ΗΛΙΑΣ:


ΚΑΛΛΙΟΠΗ:

ΕΛΕΝΗ:

ΜΙΧΑΗΛ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ:



2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:


Αγαπημένα μας παιδιά, κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου συνηθίζουμε να "γιορτάζουμε" την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Και τη γιορτάζουμε 2 Απριλίου καθώς είναι η ημέρα γέννησης του γνωστού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 


Είναι μια μέρα δηλαδή η οποία μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία μας! Και για αυτό το λόγο κάθε χρόνο μια χώρα αναλαμβάνει να φτιάξει μια αφίσα για την Παγκόσμια αυτή ημέρα και να τη δωρίσει σε όλο τον κόσμο!  Γιατί άραγε είναι σημαντικά τα βιβλία μας; Μπορείτε να φανταστείτε; 
(Δοκιμάστε να πείτε τη γνώμη σας!)

-γιατί μας διασκεδάζουν!
-γιατί καλλιεργούν τη φαντασία μας!
-γιατί μας βοηθούν να μαθαίνουμε και να χρησιμοποιούμε ωραίες λέξεις!
-γιατί μας βοηθούν να γράφουμε καλύτερα!
-γιατί μας ταξιδεύουν σε διάφορα αληθινά ή φανταστικά μέρη!
-γιατί μας δίνουν ωραίες πληροφορίες για πράγματα που ίσως δε γνωρίζαμε! 
 ...και για άλλους πολλούς λόγους!


Πως φτιάχνεται όμως ένα βιβλίο; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; 
Πάμε όλοι πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο να ανακαλύψουμε μαζί πως δημιουργείται ένα βιβλίο!






Τώρα πάμε μαζί να θυμηθούμε τα μέρη ενός βιβλίου όπως τα επισημαίναμε και στην τάξη μας!





Όπως σας είπαμε και παραπάνω κάθε χρόνο μια χώρα αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια αφίσα και να στείλει ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στον ακόλουθο σύνδεσμο εκτός από τις πληροφορίες που θα βρείτε, μπορείτε να παρατηρήσετε αυτές τις αφίσες και να διαβάσετε τα μηνύματα της κάθε χώρας!





Ξέρατε παιδιά ότι πολλά από τα βιβλία, που έχετε διαβάσει στο σπίτι ή στο σχολείο σας, προέρχονται από γνωστούς συγγραφείς και κάποια από αυτά είναι γνωστά ακόμα και  σε παλαιότερες γενιές; 
Ποια άραγε να είναι αυτά; Για να σκεφτούμε λίγο... 


 Ο ακόλουθος σύνδεσμος αναφέρει κάποιους από αυτούς!





Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τη ζωή και το έργο του γνωστού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παρακολουθήστε το ακόλουθο video.




Παρακάτω μπορείτε κάνοντας κλικ πάνω στους συνδέσμους να περιηγηθείτε σε κάποιες παιδικές βιβλιοθήκες και να διαβάσετε όποιο παραμύθι θέλετε.

















Και μιας και είναι Παρασκευή (η ημέρα δηλαδή που κάναμε δανειστική βιβλιοθήκη στο σχολείο μας), σας προτρέπουμε να διαλέξετε ένα από τα ηλεκτρονικά βιβλία (τα οποία είναι στη διάθεσή σας στους παραπάνω συνδέσμους), να το διαβάσετε και αν θέλετε να ζωγραφίσετε κάτι που σας έκανε εντύπωση! Δεν χρειάζεται να μας στείλετε φωτογραφία της ζωγραφιάς σας! Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, 
Σας χαιρετούμε!!!

Καλό Σαββατοκύριακο και θα τα πούμε ξανά την Δευτέρα!!!



Υπενθυμίζουμε ότι στις αναρτήσεις του blog του σχολείου μας, το ψηφιακό υλικό που τυχαίνει να κοινοποιούμε (ιστοσελίδες, φωτογραφίες, παρουσιάσεις, αναρτήσεις άλλων blog κ.τ.λ) δεν αποτελεί προϊόν δική μας πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε προϊόν διαφήμισης, ούτε προσωπικού κέρδους. Το προτείνουμε στα πλαίσια της εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας ως επικουρικό εργαλείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου